Eindelijk perspectief voor de evenementenbranche!

Op 10 juni jl. is tijdens een constructief overleg tussen de evenementenbranche en het kabinet beslist dat er in de sport, cultuur en entertainment proeven gedaan gaan worden met het doel om op termijn het aantal bezoekers van evenementen te verruimen. Dit natuurlijk met inachtneming van afstands- en hygiënemaatregelen.

Tijdens het constructief overleg met staatsecretaris Keijzer en de ministers Van Engelshoven, Grapperhaus en Van Rijn, werd de evenementenbranche vertegenwoordigd door het Eventplatform voor de zakelijke markt (beurzen, congressen en corporate events) en vanuit sport, cultuur en entertainment door de Alliantie van Evenementenbouwers.

Maatwerk
De branche is van mening dat met goede voorzorgsmaatregelen en protocollen er meer mogelijk is en dat gekeken moet worden naar maatwerk per evenement. Het kabinet heeft dus de bereidheid uitgesproken om samen met de branche te kijken naar mogelijkheden om op termijn het aantal bezoekers van evenementen (respectievelijk 30 en 100) te verruimen. Deze samenwerking tussen de branche en vier ministeries krijgt vorm in een zogenaamd ‘Fieldlab Evenementen’. Via de aanpak van de Topsectoren Creatieve Industrieën wordt in een brede samenwerking van overheid, wetenschap en branche onderzocht welke mogelijkheden er zijn om evenementen te ontwikkelen op korte, middellange en lange termijn en tegelijkertijd de gezondheid en veiligheidsrisico’s te blijven beheersen.

Nationale Sport Vakbeurs 2020
Net als de gehele evenementenbranche, waren wij als organisatie van de Nationale Sport Vakbeurs uiteraard ook zeer verheugd met de uitkomst van het overleg. 

Met een strak protocol is de verwachting dat beide edities van de Nationale Sport Vakbeurs ‘gewoon’ doorgang kunnen vinden. De norm is 10 m2 per persoon om genoeg afstand te kunnen houden op de beursvloer. In Gorinchem is onze beursvloer bijvoorbeeld zo’n 11.000 m2, waardoor er inclusief personeel en standbemanning 1.100 personen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Tevens zullen wij met tijdsloten gaan werken en de beursvloer inrichten op basis van een éénrichting looppad, waardoor wij de bezoekersstromen optimaal kunnen reguleren. 

Juist na de vervelende corona periode, waarin de gehele sportwereld hard is getroffen, willen wij u de mogelijkheid bieden om weer met elkaar in contact te komen (op gepaste afstand). Tijdens de kennissessies zullen verschillende thema’s worden behandeld onder andere m.b.t. corona en hoe je daar als vereniging/gemeente mee om kan gaan. Ervaring en kennis delen is in deze tijd belangrijker dan ooit!

Op 16 september 2020 zal de eerste editie van de Nationale Sport Vakbeurs ‘On Tour’ plaatsvinden. Op 11 & 12 november 2020 zal de 9e editie van ons hoofdevenement in de Evenementenhal Gorinchem georganiseerd worden. Wij willen jou en je medebestuurders/collega’s graag uitnodigen op deze mooie beurzen, waar de veiligheid uiteraard voorop staat.

Lees meer over dit goede nieuws voor de evenementenbranche op de eventbranche.nl!

 

Link: https://www.eventbranche.nl/nieuws/ministeries-en-eventbranche-bundelen-krachten-in-fieldlab-evenementen-om-samen-verruiming-mogelijk-te-maken-20658.html

Bron: Eventbranche.nl

Creative Developer › Head of Digital