Financiële ondersteuning voor amateursportverenigingen!

Afgelopen vrijdag is de TASO-regeling voor amateursportorganisaties in de Staatscourant gepubliceerd. De amateursportorganisaties, die vanwege coronamaatregelen tenminste 20% omzetverlies hebben geleden, hebben recht op deze tegemoetkoming. Wel dienen de sportorganisaties geen gebruik te hebben gemaakt van de tegemoetkoming voor ondernemers (TOGS-regeling).

De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van de doorlopende lasten van de sportorganisatie. Hierbij wordt gekeken naar de periode tussen 1 maart 2002 en 1 juni 2020. Grofweg zien de tegemoetkomingen er als volgt uit:

  • € 1.500,- (bij doorlopende lasten van € 501,- t/m € 1.500,-)
  • € 2.500,- (bij doorlopende lasten van € 1.501,- t/m € 2.500,-)
  • € 3.500,- (bij doorlopende lasten van € 2.501,- t/m € 3.999,-)

De regeling is exclusief de doorlopende lasten voor huurlasten.

Belangrijker dan ooit!

Alleen samen komen we deze crisis te boven. Het delen van kennis en ervaringen binnen de sportsector is belangrijker dan ooit. Tijdens de Nationale Sport Vakbeurs kan je veilig en verantwoord in gesprek met collega’s en leveranciers, zodat je als sportclub zo goed mogelijk uit deze situatie komt. De gratis toegangstickets voor de Nationale Sport Vakbeurs ‘On Tour’ editie in Zwolle zijn nu te bestellen via onze website: www.nationalesportvabeurs.nl.

Link: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-36574.html

Bron: Overheid.nl

Creative Developer › Head of Digital