Jongeren vinden sporten en bewegen heel belangrijk, maar doen het niet!

Momenteel wordt er onder de jongeren nauwelijks gesport. Dit is opmerkelijk, want uit het onderzoek van MarketResponse blijkt dat de jongeren het wel heel belangrijk vinden om te sporten. Hoe komt dit? Veel jongeren voelen diverse belemmeringen om te gaan sporten. Sporten in coronatijd is natuurlijk niet ideaal, maar hiernaast hebben de jongeren zelf ook nog eens veel andere verplichtingen. Deze belemmeringen komen voort uit een gebrek aan support, blijkt uit het onderzoek. Daarom komen NOC*NSF en twintig andere gezondheidsfonden samen in actie om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen.

 

Gezonde Generatie nieuwe partner van Olympic Moves

NOC*NSF heeft met steun van de Nederlandse Loterij en samen met twintig andere gezondheidsfonden een actie opgezet om de jongeren te inspireren om te gaan sporten. Samen met TeamNL gaan ze de jongeren de support bieden die de ze nodig hebben. Ze willen namelijk dat alle jongeren een kans krijgen om gezond en gelukkig te leven. De eerste plek waar je de jongeren dan het beste kunt benaderen is dan natuurlijk op school. Daarom gaat de Gezonde Generatie samenwerken met Olympic Moves: Het schoolsportprogramma dat al achttien jaar door NOC*NSF en de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) wordt georganiseerd. Olympic Moves geeft de jongeren een uitgelezen kans om kennis te maken met een gezonde en sportieve levensstijl.

 

Belemmeringen

Momenteel voelt slechts 25% van de jongeren zich aangemoedigd om meer te gaan bewegen. Dit percentage is volgens het onderzoek zo laag, omdat veel jongeren de kosten te duur vinden of andere verplichtingen hebben. Toch geven de jongeren zelf aan dat sporten en bewegen wel heel belangrijk is. Momenteel krijgen ze geen support uit de directe omgeving, wat hen natuurlijk ook niet motiveert. Het Gezonde Generatie- én Olympic Moves programma moet er dus voor gaan zorgen dat de jongeren een duwtje in de goede richting krijgen.

 

De gezondste generatie

Uiteindelijk moet de duurzame samenwerking ervoor gaan zorgen dat het de gezondste generatie van de wereld in 2040 wordt, want: “Voldoende sporten en bewegen is cruciaal en belangrijker dan ooit.”

Voor het gehele artikel, Klik hier!

Bron: NOC*NSF

 

Post a Comment