Kunstgrasvelden; Designed to re-use!

Zoals altijd vinden er tijdens onze sportbeurs interessante kennissessies plaats voor onder andere gemeenten. Het doel hiervan is om jou als sportambtenaar te informeren en nieuwe inzichten te tonen. Via deze weg willen wij jou alvast kennis laten maken met één van de kennissessies:

Kunstgrasvelden; Designed to re-use!
Kunstgrasvelden; een onderwerp dat de laatste jaren onder een vergrootglas ligt. De korrels zouden niet veilig zijn en de kunstgrasvelden zijn, mede hierdoor, schadelijk voor het milieu.

Er is dus veel ruimte voor verbetering. En daarom vindt tijdens onze sportbeurs de kennissessie: ‘Designed to Re-Use’ plaats. Hierin neemt Arnoud Fiolet van RSI jou als sportambtenaar mee in de wereld van de nieuwe generatie kunstgras. Een kunstgrassoort die door zijn materiaal samenstelling weer hergebruikt kan worden om daarmee de afvalstroom van kunstgras te laten verdwijnen.

Ook vertelt hij meer over de constructie opbouw die de circulariteitsprincipes Reduce- Recycle – Re-use volledig toepast. Kortom, een opbouw die de “carbon footprint” zwaar reduceert.

Deze presentatie geschiedt in het kader van de door RSI (i.s.m. met DSM en NEN consultants) gewonnen SBIR uitvraag van Sportinnovator en de RVO. Beide elementen van kunstgrasvelden zijn uniek voor de Nederlandse markt en worden voor het eerst gepresenteerd!

Ben je in jouw gemeente verantwoordelijk voor het sportbeleid of voor het beheer van één of meerdere sportaccommodaties? Kom dan zeker langs op woensdag 16 september 2020 in de IJsselhallen Zwolle!De gratis e-tickets vind je hier.

Creative Developer › Head of Digital

Post a Comment