Nationale Sportweek; nog slechts 3 themadagen over!

De organisatie van de Nationale Sportweek is deze week al erg druk geweest met diverse activiteiten en evenementen. Ze willen namelijk zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van het plezier van sport. Wist je bijvoorbeeld dat elke dag in deze week in het teken van een bepaald thema staat?

Zo begon deze sportieve week met een gezamenlijke opening en werd er aandacht besteed aan diverse sportclubs. Daarnaast zijn er ook nog thema’s als sportvoeding en duurzaamheid aan bod gekomen. Uiteraard staat vandaag ook in het teken van een bepaald thema, namelijk: Vitaliteit op de werkvloer!

Het is ontzettend belangrijk om goed te kunnen bewegen op de werkvloer, zowel voor de werknemer als de werkgever. Als de werknemer namelijk ‘vitaal’ werkt, geeft hij ook direct het goede voorbeeld aan zijn collega’s. Vervolgens draagt deze vitaliteit weer bij aan een lager ziekteverzuim. Volgens de organisatie van de Nationale Sportweek zijn er dan ook vier pijlers voor het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van werknemers:
• Dynamisch werken
• Persoonlijke vitaliteit
• Gezondheid
• Zingeving

Themadagen in het weekend
Ben jij ook al sportief bezig? Mooi! Naast de vitaliteit op de werkvloer zijn er nu nog twee themadagen voor het weekend over:

Zaterdag 26 september – BeActive Night
De BeActive Night is een avond waarbij heel Nederland tegelijkertijd kan meedoen aan een sportworkshop onder leiding van oud-atlete Olga Commandeur. Hierbij wordt er ook stilgestaan bij het aangepast sporten. Zo kan heel Nederland ervaren hoe het voelt om te sporten met én zonder een beperking.

Zondag 27 september – Outdoor

Sporten hoef je niet te doen op een sportclub of in een sportschool, het kan namelijk ook heel goed buiten. Jouw beweegvriendelijke leefomgeving is dichterbij dan je denkt, want iedereen heeft natuur om zich heen. Denk bijvoorbeeld aan het rustgevende parkje of dijkje vlakbij huis! Deze omgevingen nodigen jou uit om te gaan sporten en jij krijgt de uitgelezen kans om de waarde van de natuur te versterken.

“Het is zodoende in ieders belang de waarde van de natuur te versterken, door bijvoorbeeld het vergroten en verbinden van natuurgebieden.” Aldus de organisatie van de NOC*NSF Nationale Sportweek.

Wil jij meer informatie over de themadagen of ben je benieuwd hoe jij kunt deelnemen aan deze sportieve week? Klik hier!

Bron: https://nationalesportweek.nl/

Post a Comment