Samenwerken met sportverenigingen nóg belangrijker!

De coronacrisis, we zitten er allemaal middenin. Ook de sportsector moet veel klappen opvangen. Sportverenigingen en (sport)bedrijven in de sportsector hebben het zwaar. Er zijn weinig tot geen inkomsten uit horeca en sponsoren, terwijl de vaste lasten blijven doorlopen. Er zijn al verschillende oplossingen aangeboden om hen op korte termijn te ondersteunen, denk bijvoorbeeld aan het Noodloket.

De gemeenten in Nederland werken er hard om vragen te beantwoorden en duidelijkheid te creëren voor deze doelgroep. Maar wij beseffen ons dat de crisis ook directe gevolgen heeft voor de gemeenten. Zo moeten gemeenten veel geld uitgeven om de gevolgen van deze coronacrisis te bestrijden, terwijl er juist minder geld binnenkomt. Bijvoorbeeld vanwege het feit dat verenigingen en (sport)bedrijven minder belasting betalen.

Samenwerken wordt nóg belangrijker
Alleen samen komen we uit deze crisis, dit kan niet vaak genoeg worden benadrukt. Het samenwerken tussen dienstverleners/leveranciers, gemeenten en sportverenigingen gaat de komende jaren nóg belangrijker worden. Als organisatie van de Nationale Sport Vakbeurs streven wij ernaar om jullie in september en november weer veilig bij elkaar te krijgen. Ook hierbij geldt uiteraard; alleen als dit veilig en verantwoord kan gebeuren.

Tijdens onze beurzen in Zwolle en Gorinchem speelt het delen van kennis een grote rol. De gemeenteambtenaren uit heel Nederland worden door bedrijven en kennispartners geïnformeerd over de best mogelijke oplossingen voor de gevolgen van deze crisis. Denk hierbij ook aan succesverhalen van gemeenten die geschikte oplossingen hebben gevonden. Nogmaals, alleen samen komen we hier doorheen.

Ontmoet elkaar!

Hieronder vindt u de data en locaties van onze beide edities.

16 september 2020 | IJsselhallen Zwolle | 12:00 uur tot 21:00 uur

11 & 12 november 2020 | Evenementenhal Gorinchem | 10:00 uur tot 17:00 uur

Goed nieuws! De gratis toegangstickets voor onze ‘On Tour’ editie in Zwolle zijn al te reserveren. Klik hieronder om de tickets voor u en uw collega’s bij de gemeenten alvast te bevestigen.

Creative Developer › Head of Digital