Toekomstgericht aanbesteden

van 12:00 tot 13:00

Spreker: Gemeente Amsterdam en Gemeente Haarlem

Het kunstgrasveld van de toekomst, hoe creëren we dat? Gemeente Amsterdam en de gemeente Haarlem slaan de handen ineen en dagen de markt uit om samen tot het meest duurzame kunstgrasveld te komen. Zij starten een uniek aanbestedingstraject, waarin marktpartijen innovaties bedenken en mogen testen. Denk hierbij aan duurzame kunstgrasvelden met een minimale milieu impact. Velden gemaakt van circulaire materialen; velden die bijdragen aan het energievraagstuk of velden die de stad koelen. Doel is om de succesvolle pilots vervolgens op te schalen in de regio door gezamenlijk in te kopen en andere gemeenten op weg te helpen bij het stellen van de inkoopvraag. Laat u inspireren door deze aanpak of doe mee met de ontwikkeling hiervan!  

Voor dit project hebben de gemeenten een Europese subsidie ontvangen vanuit het LIFE programma. In 2022 is een marktconsultatie gehouden en er zijn veel enthousiaste reacties ontvangen. Er wordt nu de laatste hand gelegd aan de inkoopstrategie, de verwachting is dat de aanbesteding in het voorjaar van 2023 online gaat.

In deze interactieve sessie nemen Wies de Jong en Nina van Kranendonk u mee in de ambities, de totstandkoming van de inkoopstrategie en de vervolgstappen. Geleerde lessen worden gedeeld en met behulp van prikkelende stellingen wordt u uitgedaagd mee te denken en te doen.

Kijk voor meer informatie op [Innovatiepartners] of stel je vraag hierover via duurzamesport@amsterdam.nl.