Lancering eerste innovaties van het Innovatieplatform Duurzame Sportsector en bekendmaking winnaars Innovatiechallenge Circulaire Sportmaterialen. 

van 13:30 tot 14:30

Spreker: Kenniscentrum Sport en Bewegen, VSG en Sportinnovator

Het Innovatieplatform Duurzame Sportsector is gestart om innovaties op het gebied van duurzame ontwikkeling van sportaccommodaties en sport in de openbare ruimte te versnellen en efficiënter te maken.

Er wordt onder andere gewerkt aan circulaire kunstgrasvelden, multifunctionele open sportaccommodaties en een sportpark als energiehub. Om de sportsector sneller te verduurzamen, zijn er slimme oplossingen nodig. Daarom werken in het Innovatieplatform Duurzame Sportsector gemeenten, bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen samen aan innovaties. In negen teams wordt gewerkt aan kennisontwikkeling en -uitwisseling. Het overzicht van de verschillende teams en innovatieprojecten vind je in de innovaties van de duurzaamheidsatlas. Deze wordt tijdens deze sessie gelanceerd.

Tijdens de inspiratiesessie o.l.v. Michael Poot (projectleider verduurzaming sportaccommodaties bij het Kenniscentrum Sport & Bewegen) brengen we je op de hoogte van de pilots binnen het Innovatieplatform Duurzame Sportsector o.a. van de gemeente Amsterdam. Worden de eerste innovaties in de Duurzaamheidsatlas gelanceerd. Worden de winnaars van de Challenge Circulaire Sportmaterialen bekend gemaakt

Sprekers

  • Frank van der Vloed – Topteam Sport Sportinnovator
  • Richard Migchielsen – projectleider Innovatieplatform Duurzame Sportsector
  • Zedgar Veldhuizen – projectleider fysiek gemeente Amsterdam

Het Innovatieplatform Duurzame Sportsector is een initiatief van Kenniscentrum Sport & Bewegen, Sportinnovator en Vereniging Sport en Gemeenten.