On Tour | Zwolle

Woensdag 16 september | 12:00 uur – 21:00 uur

*Uiteraard houden wij rekening met de huidige RIVM-maatregelen. Denk hierbij aan een verplichte looproute, voorregistratie, ziektecheck en wordt er gewerkt met tijdssloten.

Nu óók naar Zwolle!

Op woensdag 16 september vindt de Nationale Sport Vakbeurs ‘On Tour’ plaats in de IJsselhallen Zwolle. Van 12:00 uur tot 21:00 uur vinden er leuke en interessante kennissessies plaats, met onder andere Arne Slot (Hoofdtrainer AZ), Art Langeler (Voetbalontwikkeling KNVB) en Frank Molkenboer (Grote Clubactie).

4000

Beursvloer (m2)

1

Beursdagen

80

Bedrijven

Wat kan je verwachten?

Tijdens de Nationale Sport Vakbeurs ‘On Tour’ staat het netwerken en het delen van kennis centraal. Op de beursvloer in de IJsselhallen word je op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen en innovaties binnen dit vakgebied. In de diverse kennissessies worden de meest actuele thema’s in de behandeld. Denk hierbij aan: ‘het regionale Sportakkoord’ en de ‘Verduurzaming van Sportaccommodaties’.

Over de gehele beursvloer ontmoet je ruim 80 leveranciers en dienstverleners vanuit het gehele land. Bekijk productinnovaties en ontdek alle voordelen voor jou als sportvereniging en/of gemeente uit noordoost Nederland. Bij vrijwel iedere stand zijn er zeer interessante beursacties, dus mis niets!

Uiteraard geniet je van een beursvloer met een échte sportbeleving! Tijdens ’On Tour’ is er een leuk en interactief programma met bekende namen uit de regionale sportwereld, zoals Henk de Jonge (Hoofdtrainer SC Cambuur) en Arne Slot (Hoofdtrainer AZ Alkmaar).

Programma

Hoofdpodium | Dagvoorzitter Jakko Slot

12:30 – 13:30
Sportinnovaties dragen bij aan COVID-19 problematiek van sportsector
Paul van der Kolk (Programmamanager Sportinnovator)
Merit Cloquet (Sport Innovation Officer Sportinnovator)

Lees meer

Sportinnovator en het Topteam Sport hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om rondom COVID-19 problematiek van de sportsector een aantal onderzoeken en innovaties aan te jagen.

Twee thema’s bleken het meest pregnant:

  • Binnensport veilig en toegankelijk openen (en open houden) voor sporters
  • De (binnen- en buiten)sport veilig en toegankelijk maken voor publiek

Lees meer

De Routekaart beoogt een duurzame en betaalbare sportomgeving in 2050. Bijna alle gemeenten hebben een lokaal Sportakkoord gesloten. Maar slechts bij een deel is ook duurzaamheid in dit akkoord opgenomen. Door de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt -zoals het Klimaatakkoord en het Energieakkoord- is verduurzaming niet meer vrijblijvend. Maar het financieringsvraagstuk is nog niet beantwoord. In deze ronde tafel sessie nemen we je aan de hand van praktijkcases van gemeenten (zoals Zwolle, Meppel en Steenwijkerland) mee hoe je de financiering op een andere en duurzamere manier kunt vormgeven.

Lees meer

Tijdens het rondetafelgesprek, onder leiding van dagvoorzitter Jakko Slot, zal er worden ingegaan op de actualiteiten in de sport-/voetbalwereld. Ook is er plaats voor leuke anekdotes die de heren hebben mogen meemaken.

18:00 – 19:00
Rondetafelgesprek: Veranderende verdienmodellen voor sportclubs
Frank Molkenboer (Directeur Grote Clubactie)
Peter van Baak (Directeur Sponsorvisie)
Per Wagemakers (Brandmanager Sport Twelve)

Lees meer

Tijdens dit ronde tafel gesprek gaan specialisten uit elk vakgebied (horeca, sponsoring en fondsenwerving) bespreken de veranderingen die gaande zijn in de financiering van lokale sport en gaan ze met elkaar op zoek naar nieuwe kansen voor sportclubs op financieel vlak.

Lees meer

Tijdens het rondetafelgesprek, onder leiding van dagvoorzitter Jakko Slot, zal er plaats zijn voor leuke anekdotes en wordt er ingegaan op de actualiteiten in de sport-/voetbalwereld.

IJsselbar

12:30 – 13:30
De Sportlening maakt duurzaam sporten betaalbaar!
Pieter van der Berg, fondsmanager van het BNG Duurzaamheidsfonds

Lees meer

‘’Hoe kunnen we onze sportaccommodatie duurzaam en toekomstbestendig maken en houden?’’ Een veel gehoorde en goede vraag. Vooral omdat juist bij sportaccommodaties de winst hoog is. Hoe duurzamer het clubhuis, de kleedkamers of het veld, hoe minder geld het kost, hoe lager de contributie kan zijn. Het BNG Duurzaamheidsfonds maakt duurzaam sporten betaalbaar.
Als sportvereniging kun je bij het BNG Duurzaamheidsfonds een Sportlening aanvragen voor de verduurzaming van de accommodatie. De Sportlening, begin dit jaar gelanceerd als onderdeel van de Routekaart Verduurzaming Sport, is speciaal bedoeld voor sportverenigingen met duurzame ambities. Sporthallen, zwembaden, ijsbanen en alle clubhuizen bij voetbal-, hockey- en tennisverenigingen. Het is slechts een greep uit alle sportaccommodaties die, met een borgstelling van SWS, in aanmerking komen voor een aantrekkelijke Sportlening vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds. In deze kennissessie nemen we je graag mee in de voordelen en (on)mogelijkheden van de Sportlening voor jouw vereniging en gaan graag met je in gesprek.

13:30 – 14:30
Van oud kunstgras naar circulaire grondstof… hoe, waarom en wat?
Eric van Roekel (Directeur GBN Artificial Grass Recycling)

Lees meer

November 2019… de kennissessies van de Nationale Sportvakbeurs 2019 in Gorinchem….  GBN Artificial Grass Recycling (AGR) had grootste plannen! Kunstgras volledig circulair verwerken. Fabriek en installaties vanaf de grond opbouwen binnen één jaar. Een volledig vergunde locatie hebben en de keten sluiten. Circulaire grondstoffen produceren en verwerken in producten. Veel bezoekers waren enthousiast over onze plannen, maar er waren ook mensen sceptisch….gaat dit wel lukken? Is dit haalbaar binnen één jaar? Is de kwaliteit gewaarborgd?  Met grote trots kunnen wij volmondig zeggen ‘We did it ‘!!

Ben jij nieuwsgierig hoe GBN AGR van idee naar werkelijkheid is gegaan binnen één jaar? Hoe de machines nu op volle toeren draaien en wij gecertificeerde circulaire grondstoffen leveren en wat daar van geproduceerd wordt? Kom dan naar de kennissessie tijdens de Nationale Sportvakbeurs in Zwolle op 16 september 2020. Eric van Roekel (directeur GBN Groep) neemt je mee in het proces van GBN AGR: Van oud kunstgras naar circulaire grondstof!

14:30 – 15:30
Kunstgrasvelden; Designed to Re-Use
Arnoud Fiolet (Managing partner Recreational Systems International)

Lees meer

Deze presentatie gaat om twee redenen interessant zijn. De voornaamste is een vooruitblik op de nieuwe generatie kunstgras. Een kunstgrassoort die door zijn materiaal samenstelling weer hergebruikt kan worden in kunstgras om daarmee de afvalstroom van kunstgras te laten verdwijnen.

De andere reden is dat dat gepaard gaat  met een constructie opbouw die de circulariteitsprincipes Reduce- Recycle – Re-use volledig toepast. Dus een opbouw die de “carbon footprint” zwaar reduceert.

Deze presentatie geschiedt in het kader van de door RSI (ism met DSM en NEN consultants) gewonnen SBIR uitvraag van Sportinnovator and RVO. Beide elementen van kunstgrasvelden zijn uniek voor de Nederlandse markt en worden voor het eerst gepresenteerd.

Lees meer

Door middel van led-verlichting wordt én blijft jouw vereniging toekomstbestendig. Het is niet alleen beter voor de natuur en onze gezondheid, je bespaart er ook nog eens fors mee op de energierekening. En wist je dat je met led-verlichting beter zicht creëert voor sporters op het sportveld? De lichtopbrengst van led-verlichting is het hoogst waardoor je meer licht krijgt tegen lagere kosten.

Voor de investering van led-verlichting kun je een beroep doen op de overheid. Deze heeft dit jaar ruim 80 miljoen euro beschikbaar gesteld in de zogenoemde Bosa-regeling. Om verduurzaming, maar ook de bouw, het onderhoud en het beheer van sportaccommodaties, én de aanschaf en het onderhoud van sportmaterialen te stimuleren kan iedere sportvereniging aanspraak maken op deze subsidieregeling.

Meer weten over deze Bosa-subsidie en alle voordelen van led-verlichitng? Bezoek de kennissessie ‘Forse besparingen door LED en subsidies’ tijdens de Nationale Sport Vakbeurs in IJsselhallen Zwolle. Hierin vertellen Martin Bolderman (Sportverlichting.com) en Luuk Lubberink (Adviseur BOSA-subsidie) je alles over de mogelijkheden van led-verlichting voor jouw sportclub. Ook sluit Joost ten Bulte van de Gemeente Deventer aan om zijn ervaringen te delen.

16:30 – 17:30
Financieel gezond de crisis door LIVE!
Peter van Baak (Eigenaar Sponsorvisie)

Lees meer

In deze workshop, de LIVE-variant van het webinar dat de afgelopen maanden door honderden sportbestuurders is gevolgd en enorm hoge waardering van deelnemers kreeg (>8,5), bespreken we hoe je om kunt gaan met de financiële gevolgen de corona-uitbraak van de crisis voor jouw vereniging. Onder leiding van gastspreker Peter van Baak hoor je van welke regelingen je gebruik kan maken en welke kansen zijn er om het financiële gat dat is ontstaan te dichten.

 

Ook bespreekt hij best practices van diverse clubs. In 60 minuten wordt je in een interactieve sessie bijgepraat over de gevolgen van de crisis en de mogelijkheden hier gezond weer uit te komen

 

Tijdens de workshop:

  • Leer je van de verhalen van andere verenigingen
  • Gaan we op zoek regelingen waar jouw vereniging voor in aanmerking komt en zoeken we ook manieren nieuwe inkomsten te genereren voor jouw club;

Zoeken we een nieuw evenwicht in financiën voor jouw vereniging

18:00 – 19:00
Bestuurlijke vernieuwing voor sportverenigingen. Het moet heel snel, heel anders!
Arjan Jansen (SportService Zwolle)
Ferenc van Damme (Studio Vers Bestuur)

Lees meer

Maatschappelijke ontwikkelingen brengen nieuwe bestuurlijke uitdagingen en opdrachten voor sportverenigingen met zich mee. Verschillende generaties, andere behoeftes. Hoe speel je hier op in? Ligt het antwoord in het anders communiceren, organiseren of aansturen van de vereniging? Binnen Bestuurlijke vernieuwing gaan sportverenigingen onder begeleiding van SportService Zwolle en partners zoals Studio Vers Bestuur, experimenten aan. Met en van elkaar leren en op zoek naar antwoorden en oplossingen.

 

In deze inspiratiesessie nemen we besturen van sportverenigingen mee in de maatschappelijke ontwikkelingen en wat dit betekent voor je rol als bestuurder.

Neem deel aan
Nationale Sport Vakbeurs ‘On Tour’

Deze extra editie is ontstaan vanuit de toenemende vraag om de sportbeurs beter bereikbaar te maken voor bezoekers uit noordoost Nederland. Zet jouw producten of diensten op de kaart richting clubbestuurders, sportambtenaren en sportservice bureaus. Neem je al deel aan ons hoofdevenement in Gorinchem? Dan ontvang je 50% korting op de m2 prijs in Zwolle!

Praktische informatie

De Nationale Sport Vakbeurs ‘On Tour’ vindt plaats op woensdag 16 september 2020 in de IJsselhallen Zwolle. De accommodatie leent zich uitstekend voor het concept van de Nationale Sport Vakbeurs. Deze beurslocatie uitstekend bereikbaar met de auto en biedt volop parkeerruimte.

Volop parkeerruimte
Uitstekend bereikbaar
Openbaar vervoer

Bereikbaarheid

Uitstekend bereikbaar via de A28 vanuit alle windstreken. Op één uur rijden van Nijmegen, Enschede, Groningen, Amsterdam en Utrecht. En op slechts 10 minuten lopen van het centraal station van Zwolle.

Official partners